Jęczmienianka

wpis w: Kulinaria | 0

Z płatków owsianych jest owsianka, z orkiszowych orkiszanka, z jaglanych jaglanka, więc z jęczmiennych jęczmienianka. Dziś właśnie taką przedstawiam Wam propozycję pożywnego śniadania.

Jęczmienianka

Potrzebne będą:

  • płatki jęczmienne, u mnie błyskawiczne – około 3-4 łyżki
  • mleko – 1 szklanka (może być mleko roślinne lub woda)
  • miód lub stevia do posłodzenia
  • ulubione
  • dodatki jakie lubicie: siemię lniane, pestki słonecznika, migdały, pestki dyni, orzechy włoskie
  • kiwi lub inny owoc

Jęczmienianka

Mleko zagotowuję, dodaję płatki i gotuję około 2-3 minut. Słodzę do smaku miodem lub stevią. Wykładam na miseczkę posypuję ziarnami, a na wierzch układam pokrojone kiwi.

Smacznego!!!

Zostaw Komentarz

*