Roladki z tortilli z pastą z tuńczyka

Roladki z tortilli z pastą z tuńczyka idealnie sprawdzą się jako przekąska za imprezę. Są szybkie i proste w przygotowaniu. Jest to też dobra propozycja na drugie śniadanie albo kolację.

Roladki z tortilli z pastą z tuńczyka

Potrzebne będą:

  • placki tortilli – 2-3 sztuki zależnie od wielkości, ja użyłam tortilli pomidorowej
  • tuńczyk – 1 puszka w sosie własnym
  • serek twarogowy – 2-3 łyżki
  • cebula – 1/4 sztuki
  • papryka czerwona – 1/2 sztuki
  • szczypiorek lub pietruszka
  • pieprz, sól

Roladki z tortilli z pastą z tuńczyka

Tuńczyka odsączam z zalewy, przekładam do blendera, dodaję serek twarogowy i miksuję na gładko. Paprykę i cebulę siekam w drobną kostkę, dodaję do pasty, przyprawiam solą i pieprzem, dodaję posiekaną zieleninę. Jeżeli masa jest zbyt sucha dodaję więcej serka twarogowego. Dokładnie mieszam. Wykładam równomiernie na placki tortilli i zwijam. Zawijam ściśle w folię spożywczą lub aluminiową i wkładam na jakiś czas do lodówki. Kroję w ukośne plastry.

Smacznego!!!

Zostaw Komentarz

*