Ciastka z komosą ryżową i masłem orzechowym

wpis w: Desery, Kulinaria | 0

Kolejna odsłona zdrowych pyszności. 100% słodyczy i radości bez wyrzutów sumienia 🙂

Ciastka z komosą ryżową i masłem orzechowym (2)

Potrzebne będą:

  • komosa ryżowa ekspandowana – 2 szklanki
  • siemię lnianie – 2 łyżki
  • płatki jaglane – około 2 łyżki
  • masło orzechowa – 4-5 łyżek
  • miód – 2-3 łyżki
  • jajko – 1 sztuka
  • sok z połowy pomarańczy

Ciastka z komosą ryżową i masłem orzechowym

Wszystkie składniki mieszam dokładnie w misce, jeżeli masa jest zbyt rzadka dosypuję komosy, jeżeli nie chce się połączyć można dodać więcej masła orzechowego lub soku z pomarańczy. Piekarnik nagrzewam do temperatury 180 stopni C. Blaszkę wykładam papierem do pieczenia i układam po łyżce masy, delikatnie spłaszczam nadając okrągły kształt. Piekę około 10-15 minut.

Ciastka z komosą ryżową i masłem orzechowym (4)

Smacznego!!!

Zostaw Komentarz

*