Deser z musli i musem z persymony

wpis w: Desery, Kulinaria | 0

Lekki deser z jogurtem naturalnym i musem z owoców kaki (inaczej persymony), podany z dodatkiem kawałków gruszki i musli. Idealna propozycja na deser lub drugie śniadanie.

 

Deser musli i musem z persymony

 

Potrzebne będą (składniki na 2 porcje):

  • kaki – 1 sztuka
  • musli – kilka łyżek
  • jogurt naturalny – 1 opakowanie
  • gruszka – 1sztuka
  • mandarynka – 1 sztuka

Deser musli i musem z persymony

 

Kaki obieram i miksuję na gładko, dodaję sok wyciśnięty z połowy mandarynki. Gruszkę obieram i kroję w kostkę. W wysokich szklankach układam stopniowo: na dole musli, dalej kawałki gruszki, jogurt, musli, mus i na górze posypuję jeszcze musli. Ozdabiam plastrami mandarynki.

 

Deser musli i musem z persymony

Smacznego!!!

Zostaw Komentarz

*