Grillowana pierś z kurczaka

Grillowana pierś z kurczaka w marynacie miodowo-musztardowej w towarzystwie sałat z ziarnami słonecznika i sosem to idealne połączenie, zdrowe, lekkie i pyszne:)

grillowana pierś z kurczaka

Potrzebne będą:

  • pierś z kurczaka – 1 pojedyncza
  • marynata do kurczaka: miód, musztarda, ketchup, chilli świeżo mielone
  • mix sałat – 1 opakowanie
  • ogórek gruntowy – 1 sztuka
  • papryka czerwona – 1/4 sztuki
  • ziarna słonecznika – 1 spora garść
  • sos: miód, musztarda, oliwa z oliwek

grillowana pierś z kurczaka

Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy na mniejsze, dosyć cienkie kawałki. Składniki marynaty dokładnie mieszamy i otaczamy w niej piersi. Odstawiamy na około pół godziny. Grillujemy z obu stron (w naszym przypadku na grillu elektrycznym).

grillowana pierś z kurczaka

grillowana pierś z kurczaka

Mix sałat wrzucamy do miski, posypujemy ziarnami. Ogórka i paprykę kroimy w kostkę wrzucamy do sałaty. Składniki sosu dokładnie mieszamy i polewamy nią sałatę. Jeżeli jesteśmy bardzo głodni piersi możemy podać dodatkowo z ryżem.

grillowana pierś z kurczaka

Smacznego!!!

Zostaw Komentarz

*