Kanapki z pastą z tuńczyka i jajkiem

Brak Ci pomysłu na przystawkę albo śniadanie? Przygotuj kanapki z pastą z tuńczyka z dodatkiem cytryny i jajkiem na ciemnym pieczywie, posyp ulubionymi ziołami i gotowe!

 

Kanapki z pastą z tuńczyka i jajkiem

Potrzebne będą:

  • tuńczyk w sosie własnym – 1 puszka
  • majonez – 1 łyżka
  • musztarda – 1 łyżeczka
  • sok z połowy cytryny
  • czerwona cebula – 1/2 małej sztuki
  • jajko – 2 sztuki
  • pietruszka lub szczypiorek
  • ciemne pieczywo, najlepiej żytnie
  • świeżo zmielony pieprz
Kanapki z pastą z tuńczyka i jajkiem

Jajka gotujemy na twardo. Tuńczyka odsączamy, przekładamy do miseczki, wyciskamy sok z cytryny, dodajemy majonez i musztardę oraz cebulę pokrojoną w drobniutką kostkę. Przyprawiamy świeżo zmielonym pieprzem. Dokładnie mieszamy. Gotową pastą smarujemy kromki chleba, wykładamy po plasterku jajka i posypujemy pietruszką lub szczypiorkiem.

Kanapki z pastą z tuńczyka i jajkiem

Smacznego!!!

 

Zostaw Komentarz

*