Niezwykle prosty i szybki przepis na obiad, zwłaszcza w tygodniu, gdy czasu mamy zdecydowanie mniej. Zdrowo i pożywnie, zapraszamy do gotowania!

Potrzebne będą:
- świeży makaron fettuccini (fettuccine po włosku znaczy małe wstążki), ja użyłam makaronu, który ostatnio był dostępny w Biedronce http://staticwloskiesmaki.biedronka.pl/img/products/8-BIG.jpg
- 3 jajka dobrej jakości
- kilka suszonych pomidorów w oliwie z ziołami
- pół małej cebuli
- sól morska, świeżo zmielony pieprz
- listki świeżej bazylii do przystrojenia 🙂

Makaron fettuccini gotujemy według instrukcji podanej na opakowaniu (2 minuty). Cebulkę drobno kroimy i podsmażamy na oliwie z suszonych pomidorów, dodajemy posiekane pomidory i chwilę jeszcze smażymy. Jajka wbijamy do miseczki, doprawiamy pieprzem i solą, roztrzepujemy i wlewamy do cebuli i pomidorów. Smażymy do momentu ścięcia jajek, dodajemy do ugotowanego makaronu. Ozdabiamy listkami świeżej bazylii.
Jedna odpowiedz
Stanisław
Pyszne.Czekam na nowe propozycje.Pozdrawiam.