Puszysty omlet z pieczarkami

Puszysty i delikatny omlet z pieczarkami podsmażanymi na maśle to idealna propozycja na pyszne i pożywne śniadanie, a jednocześnie na udany dzień. Ja podaję go dodatkowo z awokado i pastą ajvar.

 

Puszysty omlet z pieczarkami

 

Potrzebne będą:

  • jajka – 2 sztuki
  • mleko – 2 łyżki
  • pieczarki – 4-5 sztuk
  • masło – 2 łyżki
  • przyprawy: sól, Usuń powtórzony wyraz
  • awokado, ajvar

 
Puszysty omlet z pieczarkami

 

Pieczarki obieram, kroję w półplasterki i podsmażam na łyżce masła przez około 5 minut. Przyprawiam solą i pieprzem. Jajka wbijam do miseczki, dodaję mleko i przyprawiam solą i pieprzem. Ubijam mikserem lub trzepaczką. Patelnię smaruję cienko masłem i wlewam masę jajeczną. Smażę na małym ogniu do ścięcia, można dodatkowo podpiec w piekarniku, jeżeli góra nie chce się ściąć. Omlet wykładam na talerz na połowę układam pieczarki (podgrzewam je jeszcze przed podaniem) i składam na pół. Podaję z awokado i pastą ajvar.

Smacznego!!!

2 Odpowiedzi

  1. Jedliśmy dziś na śniadanie omlet – pyyyszny:)

Zostaw Komentarz

*