Pasta z tuńczyka

Brakuje Ci pomysłu na śniadanie, kolację lub przystawkę? Kanapki po raz kolejny z tym samym stają się już nudne? Przygotuj prostą pastę z tuńczyka. Kompozycja cytryny i cebulki dodadzą tuńczykowi charakteru, a kanapki z pastą znikną z mgnieniu oka.

Pasta z tuńczyka

 

Potrzebne będą:

  • tuńczyk – 1 puszka w sosie własnym
  • cytryna – 1 sztuka
  • cebula czerwona lub szalotka – 1/2 sztuki
  • majonez lub biały serek twarożkowy – 2 łyżki
  • sól opcjonalnie, świeżo mielony pieprz
  • szczypiorek

Pasta z tuńczyka

Tuńczyka odsądzam z zalewy i przekładam do miseczki. Wyciskam sok z cytryny, uważając żeby nie wpadły pestki. Cebulę drobno siekam i dodaję do miski. Dodaję majonez lub serek oraz świeżo zmielony pieprze i dokładnie mieszam. Posypuję posiekanym szczypiorkiem, podaję z żytnim chlebem i czarnymi oliwkami.

Pasta z tuńczyka

Smacznego!!!

 

Zostaw Komentarz

*