Płatki jaglane na mleku z mango

Płatki jaglane są zdrowe, bo zawierają wiele cennych składników i korzystnie wpływają na układ nerwowy, wzmagając koncentrację, usuwając zmęczenie i bezsenność. Możecie je jeść przygotowane na mleku lub wodzie, doskonale smakują z dodatkiem świeżych owoców i bakalii. Możecie je także dodać do jogurtu. Ja na śniadanie polecam płatki jaglane na mleku z mango.

Płatki jaglane na mleku z mango

Potrzebne będą:

  • płatki jaglane – 3 łyżki
  • mleko o niskiej zawartości glutenu – 1 szklanka
  • cukier brązowy lub miód – 1 łyżeczka
  • mango – 1/2 sztuki
  • pestki dyni lub płatki migdałów
Płatki jaglane na mleku z mango

Mleko zagotowujemy, dodajemy płatki jaglane i gotujemy około 3 minuty. Dodajemy cukier lub miód. Przekładamy do miseczek, dodajemy pokrojone w kostkę mango i posypujemy pestkami dyni lub płatkami migdałów.

Płatki jaglane na mleku z mango

Smacznego!!!

 

Zostaw Komentarz

*