Ryż z truskawkami

Sezon na truskawki uznajemy za rozpoczęty. Warto z niego w pełni korzystać, bo trwa dosyć krótko, a wartości odżywcze truskawek są nie do przecenienia. Truskawki działają dobroczynnie na serce, obniżają poziom cholesterolu i ciśnienie. Korzystnie wpływają na włosy i cerę, regulują trawienie oraz przyśpieszają przemianę materii. Nasza dzisiejsza propozycja to ryż z truskawkami, szybka i zdrowa przekąska.

Ryż z truskawkami

Potrzebne będą:

  • ryż jaśminowy
  • truskawki
  • opcjonalnie: śmietana i cukier

Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Truskawki obieramy z szypułek, delikatnie płuczemy i rozgniatamy widelcem lub blendujemy. Dodajemy cukier według uznania i mieszamy. Ryż przesypujemy do miseczki, polewamy truskawkami, przyozdabiamy śmietaną i cukrem trzcinowym.

Ryż z truskawkami

Smacznego!!!

Zostaw Komentarz

*