Sałatka warstwowa z tuńczykiem

Sałatka warstwowa z tuńczykiem, jajkiem i ryżem to szybka i prosta w przygotowaniu propozycja na imprezę. Wygląda efektownie i doskonale smakuje dzięki doskonałej kompozycji składników.

Sałatka warstwowa z tuńczykiem

Potrzebne będą:

  • tuńczyk – 1 puszka w sosie własnym
  • ryż parboiled – 2 woreczki
  • jajka – 5 sztuk
  • kukurydza – pół puszki
  • groszek zielony – 1 puszka
  • cebula – 1 mała sztuka
  • ogórki konserwowe – 4-5 sztuk
  • majonez, ketchup

Sałatka warstwowa z tuńczykiem

Sałatka warstwowa z tuńczykiem

Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu, studzimy. Cebulę kroimy w drobniutką kosteczkę Ogórki i jajka ugotowane na twardo kroimy w kostkę. Groszek i kukurydzę odsączamy. Tuńczyka odsączamy i rozdrabniamy. W szklanej misce układamy kolejno: ryż, warstwę majonezu, cebulę, kukurydzę, ryż, ketchup, tuńczyka, ogórki, jajka, majonez, groszek. Przed podaniem schładzamy.

Sałatka warstwowa z tuńczykiem

Smacznego!!!

Zostaw Komentarz

*