Sałatka warstwowa z tuńczykiem, jajkiem i ryżem to szybka i prosta w przygotowaniu propozycja na imprezę. Wygląda efektownie i doskonale smakuje dzięki doskonałej kompozycji składników.
Potrzebne będą:
- tuńczyk – 1 puszka w sosie własnym
- ryż parboiled – 2 woreczki
- jajka – 5 sztuk
- kukurydza – pół puszki
- groszek zielony – 1 puszka
- cebula – 1 mała sztuka
- ogórki konserwowe – 4-5 sztuk
- majonez, ketchup
Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu, studzimy. Cebulę kroimy w drobniutką kosteczkę Ogórki i jajka ugotowane na twardo kroimy w kostkę. Groszek i kukurydzę odsączamy. Tuńczyka odsączamy i rozdrabniamy. W szklanej misce układamy kolejno: ryż, warstwę majonezu, cebulę, kukurydzę, ryż, ketchup, tuńczyka, ogórki, jajka, majonez, groszek. Przed podaniem schładzamy.
Smacznego!!!
Zostaw Komentarz