Polędwiczki z indyka z jabłkami

wpis w: Kulinaria | 0

Delikatne polędwiczki z piersi indyka w połączeniu z jabłkami smakują doskonale.

 

Polędwiczki z indyka z jabłkami

 

Potrzebne będą:

  • polędwiczki z piersi indyka – 2 sztuki
  • jabłko – 1 sztuka
  • przyprawy – sól, pieprz, papryka słodka
  • olej z dodatkiem czosnku, masło

 

Polędwiczki z indyka z jabłkami

 

Polędwiczki myję i dokładnie osuszam. Oprószam przyprawami z każdej strony i spryskuję olejem smakowym z dodatkiem czosnku. Nacinam w poprzek, uważając żeby nie przeciąć polędwiczek do końca. Jabłko obieram i kroję w półplasterki. Piekarnik nagrzewam do temperatury 180 stopni C. Naczynie żaroodporne wykładam papierem do pieczenia i spryskuję olejem, układam polędwiczki i w nacięte miejsca wkładam plasterki jabłka. Na wierzch układam kilka kawałków masła. Przykrywam folią i piekę około 30-45 minut. W trakcie pieczenia polewam powstałym sosem. Pod koniec pieczenia ściągam folię. Podaję z ryżem jaśminowym i zasmażaną cykorią.

Smacznego!!!

Zostaw Komentarz

*